Oranje wint vaker op z’n Duits dan Duitsland

In menig huiskamer zal de echo hebben weerklonken: ‘Toch weer die Duitsers’. Het Nederlands elftal leed gisteravond een pijnlijke nederlaag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland, waarbij de Duitsers in de 90ste minuut het winnende doelpunt scoorden. De associatie van Duitsland met laat scoren lijkt diepgeworteld in de voetbalgeschiedenis. Maar is deze perceptie gebaseerd op feiten of op fictie? Laten we dieper ingaan op de cijfers en feiten om te begrijpen of Duitsland daadwerkelijk een specialist is in scoren in de slotfase. De AVROTROS nam met onderzoeksprogramma EenVandaag deze stelling onder de loep en kwam met opmerkelijke bevindingen. WeddenopEK.nl heeft het onderzoek samengevat, welke je hieronder leest. Want zijn die Duitsers wel écht van het slotmoment, of kunnen wij bij Oranje er zelf ook wat van? Ontdek het en lees snel met ons mee!

De mythe van het Duitse slotoffensief

Historische context

Duitsland staat bekend om zijn reputatie als specialist in het scoren in de slotfase. Maar werpen historische gegevens een ander licht op deze veronderstelling? Opvallend is dat Nederland slechts twee keer in een eeuw tegen een late tegengoal van Duitsland aanliep die de wedstrijd in een gelijkspel of verlies deed eindigen. De eerste keer was in 1914 en de tweede keer was recentelijk, in de wedstrijd van gisteren.

Analyse van sportstatistieken

Bart Frouws van sportstatistiek-bureau OptaSports onthult een interessant feit: Nederland heeft juist vier keer een late, cruciale goal gemaakt tegen de Duitsers. Deze historische feiten werpen twijfels op over de vermeende superioriteit van Duitsland in de slotfase.

Een diepgaande analyse en onderzoek naar late goals

Studie naar late goals

Martin van Tuijl, werkzaam aan Tilburg University, voerde uitgebreid onderzoek uit naar late goals. Zijn analyse omvatte alle grote toernooien en kwalificatieduels tussen 1960 en 2006. De resultaten laten zien dat Duitsland gemiddeld minder scoort dan de meeste andere teams in de slotfase. Alleen Brazilië presteert slechter dan Duitsland op dit gebied.

Tegendoelpunten aan het einde

Opvallend is dat Duitsland niet alleen minder scoort in de slotfase, maar ook vaker tegendoelpunten incasseert. Van Tuijl verklaart dit fenomeen door het ‘alles of niets’-spel dat Duitsland tegen het einde van een wedstrijd vaak hanteert.

De ware koningen van de slotfase

Portugal en Nederland…

Hoewel Duitsland een reputatie geniet als specialist in laat scoren, blijkt uit grondig onderzoek dat zowel Nederland als Portugal beter presteren in de slotfase. Portugal scoort gemiddeld 17 procent van hun doelpunten in de laatste 5 minuten van een wedstrijd, terwijl Nederlandse clubs in de Champions League eveneens opmerkelijke prestaties leveren in de slotfase.

…En Niet de Duitsers!

In tegenstelling tot de algemene perceptie is Duitsland niet de onbetwiste koning van het scoren in de slotfase. Historische feiten en grondig onderzoek tonen aan dat zowel Nederland als Portugal betere resultaten behalen in deze cruciale fase van een wedstrijd. Laten we deze inzichten gebruiken om de dynamiek van het internationale voetbal beter te begrijpen.

Het Nederlands elftal speelt de komende interlandperiode in maart een oefenwedstrijd tegen Duitsland. Wie wordt de winnaar van het oefenduel tussen Duitsland en Nederland. Bookmakers bieden een uitgebreid aanbod in weddenschappen voor deze vriendschappelijke match, waarbij beide landen een ultieme krachtmeting zullen doen om te kijken waar het team staat zo voor het EK voetbal dat op 14 juni zal beginnen. En wat gebeurt er in de slotfase van het duel? Maakt Nederland nog snel een beslissende goal op z’n Duits aan het einde van de wedstrijd? Nou, nee hoor! Bij WeddenopEK.nl voorspellen wij van niet en vinden we het toch écht iets dat onze oosterburen toebehoort.

Beste EK bookmakers


Line footer

Deze website is alleen toegankelijk voor personen van 24 jaar en ouder. Het delen van de inhoud met minderjarigen is niet toegestaan. Deze site bevat advertentielinks. Wij zijn niet gelieerd op enige wijze met UEFA of andere organisaties. Deze site dient als entertainment doeleinde en is zelf geen aanbieder van sportweddenschappen.

Copyright © 2024 · Powered by VGN

Advertenties inschakelen