WeddenopEK.nl
Denemarken

Denemarken

Denemarken op EK 2024:

  • Denemarken neemt voor de tiende keer deel aan het UEFA Europees Kampioenschap. In 1992 werden ze kampioen nadat Joegoslavië was gediskwalificeerd vanwege de oorlog op de Balkan.
  • Sinds hun historische overwinning in 1992, waarbij ze als vervangende deelnemer op het laatste moment deelnamen, is Denemarken er slechts twee keer in geslaagd om de knock-outfase van het toernooi te bereiken. Dit gebeurde tijdens de kwartfinales in 2004 en de halve finales op Euro 2020.
  • De 33 wedstrijden van Denemarken op het EK toernooi hebben een gemiddelde opgeleverd van 2,79 doelpunten per wedstrijd, met een totaal van 42 doelpunten voor en 50 doelpunten tegen. Dit is het hoogste gemiddelde onder de twaalf teams die meer dan 20 wedstrijden hebben gespeeld in het EK-toernooi.
  • In de kwalificaties voor het EK 2024 leidde Denemarken hun groep met 22 punten. Deze eerste plaats was de eerste keer sinds 2012 dat ze eerste werden in hun kwalificatiegroep. Denemarken heeft alle vijf thuiswedstrijden gewonnen, maar verloor twee van hun vijf uitwedstrijden. Uiteindelijk eindigden ze met twee gelijke spelen, één keer winst en één keer verlies in totaal tijdens hun kwalificatiecampagne.
  • Rasmus Højlund was met zeven doelpunten de topscorer voor Denemarken in de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2024. Hij had ook het hoogste aantal schoten (23), schoten op doel (13) en de hoogste verwachte doelpunten (xG) (5,2) van alle Deense spelers. Hij behaalde een hattrick tegen Finland in maart, waardoor hij op 20-jarige leeftijd en 47 dagen oud de jongste speler werd die ooit een hattrick scoorde voor Denemarken in een EK-kwalificatiewedstrijd, sinds Michael Laudrup hetzelfde deed in 1983 tegen Luxemburg.
  • Bondscoach Kasper Hjulmand is de tweede persoon die het Deense team gedurende drie opeenvolgende grote toernooien leidt, na Sepp Piontek. Morten Olsen was weliswaar bondscoach tijdens vier grote toernooien, maar niet in aaneengesloten edities.

Wil je een weddenschap plaatsen op het EK 2024? Verschillende bookmakers bieden noteringen aan voor Denemarken en andere teams. Vergelijk de laatste quoteringen en kies de beste odds voor je weddenschap. Veel geluk met je voetbalweddenschappen!

Placeholder Banner
Placeholder VG

Highlight option

Binnenkort vind u hier een brede uiteenzetting van informatie over het EK 2024 en weddenschappen plaatsen.

Advertisement

Small ads

Coming soon!

Hier komt binnenkort nieuwe content voor Wedden op EK

Wedden op EURO 2024