WeddenopEK.nl
Speelsteden

Speelsteden

10 Duitse speelsteden met EK 2024

Het Europees Kampioenschap Voetbal is één van de meest opwindende sportevenementen ter wereld. In 2024 wordt dit prestigieuze toernooi gehost door ons buurland, Duitsland. Met maar liefst 10 steden die zijn aangewezen als speelstad, belooft het EK 2024 over heel Duitsland breed een waar voetbalfeest te worden. Hier bij kijken we bij WeddenopEK.nl alvast naar de verschillende speelsteden, de stadions en de reisafstanden voor degenen die dit spektakel – dit keer relatief dichtbij huis – van dichtbij willen meemaken.

EK 2024 Speelsteden: Een overzicht

Op alfabetische volgorde presenteren we de tien bruisende steden die het toneel zullen vormen voor het EK 2024:

  • 🇩🇪 Berlijn
  • 🇩🇪 Dortmund
  • 🇩🇪 Düsseldorf
  • 🇩🇪 Frankfurt
  • 🇩🇪 Gelsenkirchen
  • 🇩🇪 Hamburg
  • 🇩🇪 Keulen
  • 🇩🇪 Leipzig
  • 🇩🇪 München
  • 🇩🇪 Stuttgart

Elke stad heeft zijn eigen unieke charme en karakter, en zal ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring bieden aan zowel voetbalfans als toeristen.

Speelsteden op de kaart

Bekijk op onderstaande kaart waar de actie zal plaatsvinden tijdens het EK 2024. Met verschillende steden verspreid over Duitsland, is er voor iedereen wel een gelegenheid om een wedstrijd bij te wonen en de sfeer van dit fantastische evenement te proeven. Voor Nederlanders biedt dit tevens de perfecte kans om wedstrijden dichtbij huis bij te wonen.

Reisafstanden: routeplannen naar speelstad

Ben je van plan het EK 2024 voetbal dit keer van dichtbij mee te gaan willen maken? Wellicht dat je één van de genoemde speelsteden wilt bezoeken, of je bijvoorbeeld een kaartje in de wacht hebt weten te slepen? Hieronder hebben we een handig overzicht van de gemiddelde reistijden per auto, vertrekkend vanaf een centraal punt, namelijk het midden van Nederland, Utrecht:

Speelstad Reistijd (auto)
Gelsenkirchen 1 uur 47 minuten
Düsseldorf 1 uur 58 minuten
Dortmund 2 uur 10 minuten
Keulen 2 uur 25 minuten
Frankfurt 3 uur 54 minuten
Hamburg 4 uur 18 minuten
Stuttgart 5 uur 41 minuten
Leipzig 5 uur 46 minuten
Berlijn 6 uur
München 7 uur 27 minuten

Het bovenstaande overzicht toont duidelijk aan dat verschillende speelsteden gemakkelijk vanuit Nederland binnen een redelijke reisafstand liggen. Ze zijn dan ook perfect bereikbaar voor het van dichtbij bezoeken en genieten van het EK voetbalplezier. Voor steden zoals Berlijn en München, die wat verder weg liggen, zijn er alternatieve vervoersopties zoals de trein of het vliegtuig ook denkbaar, aangezien hier de reistijd alweer snel op 5 tot ruim 7 uur komt te liggen.

Wil je meer informatie over een specifieke speelstad, inclusief details over reismogelijkheden, lokale bezienswaardigheden en het stadion zelf? Klik dan eenvoudigweg op de desbetreffende stad voor een diepgaande verkenning.

Hoe je het EK 2024 ook van plan bent te beleven en of je nou wel of niet één van de speelsteden gaat bezoeken rondom een EK 2024 wedstrijd. Of het nou thuis op de bank of vanuit Duitsland is, bereid je hoe dan ook voor op een onvergetelijk EK 2024 en maak je klaar om de spanning en sensatie van het voetbal te ervaren in enkele van de meest levendige steden van Europa!

Datum Wedstrijd Stadion Speelstad
16 jun, 15:00 Playoff (A) - Nederland Volksparkstadion Hamburg
21 jun, 21:00 Nederland - Frankrijk Red Bull Arena Leipzig Leipzig
25 jun, 18:00 Nederland - Oostenrijk Olympiastadion Berlijn

Placeholder Banner
Placeholder VG

Highlight option

Binnenkort vind u hier een brede uiteenzetting van informatie over het EK 2024 en weddenschappen plaatsen.

Advertisement

Small ads

Coming soon!

Hier komt binnenkort nieuwe content voor Wedden op EK

Wedden op EURO 2024