Welke landen zijn EK favoriet?

Wie zijn échte topfavorieten op het EK 2024 voetbal in Duitsland? Laten we op deze vraag eens dieper ingaan en kijken naar de meest recente ontwikkelingen en indeling van odds bij de bookmakers. Odds zijn percentages bij bookmakers bij uitbetalen van een winnende weddenschap en geven een duidelijker beeld van wie het EK 2024 zou kunnen winnen.

Engeland en Frankrijk op dit moment bovenaan

Wanneer we de bookmakers raadplegen om achter de vraag te komen ‘welke’ deelnemende landen, de grootste kanshebbers op winnen EK 2024 voetbal zijn, krijgen we direct een goed beeld aan favorieten die worden gekenmerkt voor het veroveren van de nieuwe titel als Europees kampioen het aanstaande toernooi, UEFA EURO 2024.

Twee landen, namelijk Engeland en Frankrijk worden door de experts als de absolute favorieten beschouwd en hebben een relatief lage quotering. Beide landen steken dan ook ver boven de andere landen uit bij de analyse welk deelnemend land(en) veel kans maken het EK 2024 te winnen. Als we de kansen voor beide landen in percentages zouden uitdrukken, hebben zowel Engeland als Frankrijk een kans van 22% en gaan gelijk op. De data-analisten geven aan de hand van meest beschikbare quoteringen aan dat zowel Engeland als Frankrijk het meeste aanspraak maken op de EK 2024 titel.

Maar hoe analyseer je de landen als EK favoriet en bepaal je de favorieten landen eigenlijk? Het bepalen van de ‘op dit moment’ grootste kanshebbers op het winnen van de nieuwe EK-titel, doe je door verschillende bookmakers en hun actuele aanbod in beschikbare odds met elkaar op zowel uitkomsten en weddenschappen te vergelijken. Je gaat dus bookmaker odds analyseren welke specifiek bedoelt zijn voor het aanstaande EK voetbal.

Waarom dit nuttig is voor het bepalen van de mogelijke EK winnaar en kenmerken van de favoriet, is goed te onderbouwen. De bookmaker betaald namelijk het liefst zo min mogelijk uit op weddenschappen waarvan de uitkomst met een voorspelling een hoog slagingspercentage met veel zekerheid bevat. De bookmaker zou met het geven van te hoge odds zichzelf namelijk flink in de vinger snijden en verlies draaien. Het is er dus alles aan gelegen dat de aanbieders van EK weddenschappen goed vooronderzoek doen naar de verwachte winnaars. De bookmaker bepaald uitkomsten en dus ook de grootste EK kanshebbers uit verschillende geavanceerde data en wedstrijdstatistieken. Hierbij worden resultaten uit het verleden, blessures, huidige vorm en tal van andere factoren meegewogen en volgt een team van data-analisten nauwlettend de laatste ontwikkelingen. Dit is absoluut een taak die veel tijd, geld en moeite in beslag neemt bij gokbedrijven. Dit soort analyses zijn dus zeker interessant voor ons als gokkers en het voorspellen van de EK favoriet en het bepalen van de mogelijke winnaar op het EK voetbal.

Dus Frankrijk en Engeland zijn op dit moment de EK 2024 favoriet. Althans, dit zeggen de bookmaker analyses. Maar ook hierbij is het nog altijd geen gelopen race. De EK winnaar voor het aanstaande UEFA EURO 2024 in Duitsland kan ook zomaar eens een verassing zijn. Houd er dus ook rekening mee dat gokbedrijven en hun analisten geen glazenbol hebben en zelf ook vrij regelmatig weleens ernaast zitten met hun voorspellingen.

De beste EK bookmakers


Engeland sterke drang op winnen toernooi, na verloren EK 2020 finale

Gaat Engeland er met de winst vandoor deze editie van het Europese landen voetbal? Engeland wordt gezien als favoriet en krijgt met een quotering van 3.10 alsnog een bijzonder goede uitbetaling mee bij de wedkantoren. Deze quotering voor Engeland is het getal waarmee de inleg zal worden vermenigvuldigd. Zet je dus 10 euro in op Engeland als nieuwe EK kampioen? In dat geval krijg je totaal 31,00 euro uitbetaald bij het betreffende gokkantoor. Voor Engeland lijkt één ding in ieder geval duidelijk als missie voor het EK 2024 deze zomer. Het team van Gareth Southgate wil de verloren EK 2020-finale, dat Engeland nipt verloor van Italië, met winst dit jaar goedmaken. Maar gaat het Engeland ook lukken? Ze bevinden zich in Groep C, samen met Slovenië, Denemarken en Servië. Engeland zou dan ook met al zijn voetbalkwaliteiten deze groepsfase makkelijk moeten kunnen overleven.

Ook Frankrijk droomt van Europese herovering

Ook Frankrijk, het land dat afgelopen WK eindigde als finalisten, krijgen op dit moment precies dezelfde quoteringen bij de bookmakers toebedeeld. Een inzet op Frankrijk als nieuwe EK kampioen levert je met 3.10 dan ook hetzelfde geldbedrag als een voorspelling op Engeland. Kan Frankrijk het EK 2024 winnen? Het nationale elftal van Frankrijk lijkt vastbesloten om het Europees Kampioenschap te heroveren. Ze zijn ingedeeld in Groep D, samen met Nederland, Oostenrijk en een van de winnaars van de play-offs.

Nederland droomt van EK-glans 1988

Nederland droomt er ook van om hun EK-glans van 1988 te herbeleven met een nieuwe overwinning op het EK 2024. Maar is Nederland favoriet bij de bookmakers? De wedkantoren geven oranje vooralsnog weinig kans. Het Nederlands elftal heeft met ons Oranje momenteel volgens de bookmakers een veel minder grote kans om als EK winnaar te eindigen. Nederland krijgt odds mee van 16.00 bij de bookmakers. Mocht Nederland dus het EK 2024 winnen, loopt je inzet direct flinke vermenigvuldiging op en krijg je 16 keer je inleg uitbetaald. Even voor de beeldvorming: 10 euro inzet wordt dan 160,00 euro totaal bij winnen van zo’n weddenschap.

Gastheer Duitsland strijdvaardig met ambitie

Gastheer Duitsland volgt bij de bookmakers de twee favorieten Engeland en Frankrijk in de weddenschappen qua quotering als huidige nummer drie op. Wint Duitsland namelijk het EK 2024 voetbal? Deze voorspelling levert je 6.00 op. En dat is toch wel verassend te noemen aangezien de recente slechte vorm van Duitsland in vriendschappelijke wedstrijden zorgde voor het na het vertrek van Hansi Flick en nieuwe aanstelling van Julian Nagelsmann in september. Duitsland bevindt zich in Groep A, samen met Schotland, Hongarije en Zwitserland. Overigens leuk weetje en een échte outsider in deze groep… Weet Schotland namelijk het EK te winnen, dan krijgt deze heuse outsider maar liefst een quotering van 80.00 mee bij het winnen van deze weddenschap. Niet verkeerd, maar zeer kleine kans!

Uitdagende Groep B

Groep B op het EK 2024 lijkt de zwaarste sectie te zijn, met Spanje, de halve finalisten van het WK Kroatië, titelverdediger Italië en Albanië. Spanje heeft kansen van 7.00 om de trofee op te tillen, terwijl Italië 16.00 heeft om deze te behouden. Als Italië erin slaagt, zou dat hen op gelijke hoogte brengen met Spanje en Duitsland, elk met drie Euro-overwinningen.

Portugal en België in de Mix

De line-up van topfavorieten wordt gecompleteerd door de Euro 2016-kampioenen Portugal en België, met respectievelijk kansen van 8.00 en 14.00 voor EK 2024. Naarmate het toernooi zich ontvouwt, zullen deze teams er alles aan doen om hun namen in de geschiedenis van het Europese voetbal te graveren.

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.