Stadions EK 2024

Duitsland is gastheer voor het Europees Kampioenschap 2024, met 10 diverse speelsteden die het toneel zullen vormen voor dit prestigieuze toernooi.

Alle stadion locaties voor EK 2024

Stadions EK 2024 in Duitsland

Het Europees Kampioenschap voetbal van 2024 belooft een spectaculaire reis te worden doorheen de opwindende wereld van het voetbal, met als decor de prachtige stadions van Duitsland. Na de aankondiging dat Duitsland het gastland zou zijn van het EK 2024 toernooi, werden de tien speelsteden en hun indrukwekkende stadions enthousiast onthuld. Maar wat maakt deze stadions nou zo bijzonder? WeddenopEK.nl duikt er per stadion dieper in en geeft je een kijkje in alle speelstadions voor het aankomende EK!

Overzicht van 10 speelstadions op het EK 2024

In totaal zullen tijdens het EK 2024 voetbal maar liefst 51 wedstrijden worden gespeeld. Deze wedstirjden zullen worden afgewerkt door totaal 24 deelnemende landen die aan het toernooi deel zullen nemen en samen ongetwijfeld voor een nieuw epische voetbalshow zullen gaan zorgen. Laten we kennis maken met de tien voetbalstadions die het komende EK 2024 het toneel zullen vormen voor deze historische gebeurtenis:

  1. Allianz Arena in München
  2. Olympiastadion in Berlijn
  3. Signal Iduna Park in Dortmund
  4. Veltins-Arena in Gelsenkirchen
  5. Mercedes-Benz Arena in Stuttgart
  6. Volksparkstadion in Hamburg
  7. Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf
  8. RheinEnergieStadion in Keulen
  9. Red Bull Arena in Leipzig
  10. Deutsche Bank Park in Frankfurt

EK Stadions: Wedstrijden per speelstad en capaciteit

Laten we eens wat uitgebreider kijken naar ieder stadion dat zal worden gebruikt tijdens het EK in Duitsland. Zo gaan we kijken naar  de wedstrijden die in ieder stadion gespeeld zullen gaan worden, evenals de unieke kenmerken per stadion en bijvoorbeeld de capaciteiten en hoeveel mensen een stadion kan toelaten voor een wedstrijd.

Olympiastadion in Berlijn

Het majestueuze Olympiastadion in Berlijn, met een indrukwekkende capaciteit van 74.475 toeschouwers, zal het toneel zijn van de grandioze finale van het EK 2024. Thuisbasis van Hertha BSC, belooft dit stadion een onvergetelijke climax te bieden aan het toernooi.

Allianz Arena in München

In het hart van München schittert de Allianz Arena met een capaciteit van 75.024 toeschouwers. Hier zal de magie beginnen met de openingswedstrijd van het EK 2024, terwijl Bayern München trots de thuisclub vertegenwoordigt.

[shortcode stadions]

Signal Iduna Park in Dortmund

Bij Borussia Dortmund voelt het Signal Iduna Park als een heiligdom voor voetbalfans, met een indrukwekkende capaciteit van 81.365. Dit stadion belooft een ware voetbaltempel te worden tijdens het EK 2024.

Veltins-Arena in Gelsenkirchen

Schalke 04 verwelkomt de wereld in de Veltins-Arena, met een capaciteit van 62.271 toeschouwers. Dit stadion, doordrenkt van passie, zal zeker een onvergetelijke ervaring bieden aan voetballiefhebbers over de hele wereld.

Mercedes-Benz Arena in Stuttgart

VfB Stuttgart straalt trots uit in de Mercedes-Benz Arena, met een capaciteit van 60.441. Dit stadion belichaamt de essentie van Duitse voetbaltraditie en zal een buitengewone sfeer creëren tijdens het EK 2024.

Volksparkstadion in Hamburg

Hamburger SV opent de poorten van het Volksparkstadion, met een capaciteit van 57.274. Dit stadion, doordrenkt van geschiedenis en emotie, zal ongetwijfeld een van de hoogtepunten zijn van het EK 2024.

Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf

Fortuna Düsseldorf verwelkomt voetbalfans in de Merkur Spiel-Arena, met een capaciteit van 54.600. Dit stadion, gelegen in het hart van Düsseldorf, belooft een levendige en meeslepende voetbalervaring.

RheinEnergieStadion in Keulen

FC Köln straalt trots uit in de RheinEnergieStadion, met een capaciteit van 50.000 toeschouwers. Dit stadion, gelegen aan de oevers van de Rijn, zal zeker een magische ambiance creëren tijdens het EK 2024.

Red Bull Arena in Leipzig

RB Leipzig verwelkomt de wereld in de Red Bull Arena, met een capaciteit van 41.939 toeschouwers. Dit stadion, bruisend van energie, belooft een onvergetelijke ervaring te bieden aan voetballiefhebbers van over de hele wereld. Het stadion in Leipzig is daarmee ten opzichte van de andere stadions het kleinste als we kijken naar herbergen van toeschouwers dit EK.

Deutsche Bank Park in Frankfurt

Last but not least, straalt Eintracht Frankfurt trots uit in de Deutsche Bank Park, met een capaciteit van 52.300 toeschouwers. Dit stadion, gelegen in het hart van Frankfurt, zal een waar juweeltje zijn tijdens het EK 2024.

Ieder stadion heeft zijn unieke charme

Met elk stadion dat zijn eigen unieke charme en geschiedenis biedt, belooft het EK 2024 in Duitsland een onvergetelijk spektakel te worden voor alle voetbalfans wereldwijd. Van de majestueuze Allianz Arena tot de sfeervolle RheinEnergieStadion, elk stadion zal zijn rol spelen in het vormgeven van de onvergetelijke herinneringen die dit toernooi zal voortbrengen. Ben jij er klaar voor om de passie en opwinding van het EK 2024 te ervaren?

EK voorspellen? Kies wél veilig!

Ga jij ook wedden op het EK voetbal en denk jij al te kunnen voorspellen welk team het ver gaat schoppen op dit Europese eindtoernooi? Vergelijk de betrouwbare bookmakers van Nederland via WeddenopEK.nl en wees zeker van het spelen bij een gelicenceerde partij met een officiele vergunning voor Nederland. Zo speel je veilig en voorspel je met een gerust gevoel tijdens het EK voetbal.

Beste EK bookmakers


WAT IS JOUW EK VOORSPELLING?

Welk land wint het EK 2024?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden …

ADVERTENTIE
BetMGM banner

Line footer

Deze website is alleen toegankelijk voor personen van 24 jaar en ouder. Het delen van de inhoud met minderjarigen is niet toegestaan. Deze site bevat advertentielinks. Wij zijn niet gelieerd op enige wijze met UEFA of andere organisaties. Deze site dient als entertainment doeleinde en is zelf geen aanbieder van sportweddenschappen.

Copyright © 2024 · Powered by VGN

Advertenties inschakelen