WeddenopEK.nl
Portugal

Portugal

Portugal op EK 2024:

  • Portugal neemt deel aan zijn negende UEFA Euro-toernooi, het achtste op rij sinds 1996.
  • Ze zijn het enige team dat zich bij de laatste zeven edities heeft geplaatst voor de knock-outfase, een reeks die teruggaat tot 1996. Portugal is altijd verder gekomen dan de groepsfase op het EK (8/8).
  • Portugal won alle tien kwalificatiewedstrijden voor het UEFA Euro 2024-toernooi, het hoogste aantal overwinningen ooit in een kwalificatiegroep. Ze scoorden ook meer doelpunten (36) dan elk ander team in de kwalificatie en kregen slechts twee tegendoelpunten, het minste van alle teams die meer dan één wedstrijd speelden.
  • Cristiano Ronaldo heeft meerdere records op zijn naam op het EK, waaronder meeste wedstrijden (25), meeste doelpunten (14) en meeste assists (zes) sinds 1972. Hij heeft ook de meeste edities waarin hij minstens één doelpunt maakte (vijf) en is de Europese speler met de meeste optredens op grote toernooien, zowel WK als EK samen (47).
  • Ronaldo heeft sinds 1972 het dubbele aantal doelpunten/assists gescoord/verzorgd ten opzichte van elke andere speler op het EK, in totaal 20 (14 doelpunten, zes assists). Michel Platini staat op de tweede plaats met tien (negen doelpunten, één assist).
  • Ronaldo heeft slechts twee van de 49 wedstrijden van Portugal gemist op grote toernooien (WK en EK) sinds 2004. Beide keren waren het derde groepswedstrijden: tegen Mexico op het WK 2006 en tegen Zwitserland op het EK 2008.
  • Dit wordt het vierde grote toernooi waar Roberto Martínez als hoofdtrainer actief is, maar dit keer met Portugal. Hij leidde België naar de derde plaats op het WK 2018 en de kwartfinales van het EK 2020, voordat hij in de groepsfase van het WK 2022 werd uitgeschakeld.

Met Cristiano Ronaldo als krachtige troef en een indrukwekkende kwalificatiecampagne achter de rug, is Portugal ongetwijfeld een team om in de gaten te houden op het EK 2024. Met hun ervaring en aanvalsvermogen kan Portugal een sterke uitdager zijn voor de titel. Momenteel krijgt Portugal een notering van x.xx om het EK te winnen, wat hen tot een aantrekkelijke optie maakt voor gokkers die geloven in hun potentieel om zich opnieuw tot kampioenen te kronen.

Placeholder Banner
Placeholder VG

Highlight option

Binnenkort vind u hier een brede uiteenzetting van informatie over het EK 2024 en weddenschappen plaatsen.

Advertisement

Small ads

Coming soon!

Hier komt binnenkort nieuwe content voor Wedden op EK

Wedden op EURO 2024