PROMOTIE

Voorbeschouwing EK 2024: Nederland – Polen

EK 2024 Voorbeschouwing: Nederland - Polen
Banner thumbnail

Op zondag 16 juni om 15:00 uur begint Nederland aan zijn eerste wedstrijd op het EK 2024, met Polen als tegenstander. In Groep D zetten beide teams hun zinnen op de eerste drie punten om een stap dichter bij de volgende ronde te komen. In deze uitgebreide voorbeschouwing van de wedstrijd Nederland-Polen verkennen we de laatste odds en kansen voor de Oranje leeuwen. Deze confrontatie in de groepsfase trekt veel aandacht bij de bookmakers, met interessante kansen en wedopties. Daarom is dit het perfecte moment voor WeddenopEK.nl om dieper in te gaan op de beschikbare odds. Ontdek met ons de beste kansen en tips voor deze spannende match.

Opvallende odds voor Nederland – Polen

Voor de wedstrijd van zondag 16 juni tussen Nederland en Polen zijn wij alle Nederlandse bookmakers langsgegaan om de meest opvallende odds en weddenschappen te analyseren en in kaart te brengen.

Hieronder vind je een overzicht van interessante weddenschappen en vaak in combinatie met opvallende odds, die worden aangeboden door verschillende bookmakers voor de confrontatie tussen Nederland en Polen. Verderop in onze Nederland – Polen  voorbeschouwing bespreken we ook andere odds.

VoorspellingBookmakerOdds
Nederland wintBookmaker A1.75
GelijkspelBookmaker B3.50
Polen wintBookmaker C4.20
Meer dan 2.5 doelpuntenBookmaker A2.10
Minder dan 2.5 doelpuntenBookmaker B1.80
Beide teams scorenBookmaker C1.95
Nederland scoort in beide helftenBookmaker A2.50
Polen wint of gelijkspelBookmaker B2.30
Nederland wint zonder tegendoelpuntBookmaker C2.75

Analyse van beide teams

Polen heeft zich de laatste jaren consistent geplaatst voor deelname aan het EK. Al heeft Polen wel veel moeite om uiteindelijk ver te komen in zulke toernooien. Hun prestaties vier jaar geleden, op het EK 2020, eindigden niet rooskleurig en was een laatste plaats in hun groep.

Nederland daarentegen heeft vergeleken Polen een veel sterkere track record, met in de laatste groepsfase op het EK 2020 een indrukwekkende prestatie, waar Oranje de groepsfase domineerden en 3 van de 3 wedstrijden tot een winnend einde wist te brengen.

Recente vorm Polen vs Nederland

 • Polen: Heeft recentelijk een stabiele vorm getoond met twee overwinningen en drie gelijke spelen uit hun laatste vijf wedstrijden.
 • Nederland: Heeft een nog indrukwekkendere reeks neergezet, waarbij de Oranje-mannen met vier overwinningen en Ă©Ă©n nederlaag, hun favorietenrol bevestigen voor deze eerste match op het toernooi.

Belangrijke spelers om in de gaten te houden

 • Robert Lewandowski (Polen): Ondanks dat hij ouder wordt, blijft Lewandowski natuurlijk een serieuze dreiging in het aanvalsspel. Zijn ervaring en afwerking kunnen cruciaal zijn voor Polen en dit is absoluut Ă©Ă©n van de key-factoren waar Nederland rekening mee dient te moeten houden.
 • Virgil van Dijk (Nederland): Zijn verdedigende vaardigheden zullen essentieel zijn om Lewandowski en de Poolse aanval af te stoppen.
 • Memphis Depay (Nederland):

Nederland vs Polen: Wedstrijdvoorspelling & odds

De bookmakers en de recente vorm suggereren dat Nederland de favoriet is met betere prestaties in recente toernooien en kwalificaties. Echter, in voetbal is alles mogelijk en kan Polen verrassen, vooral in een toernooiformaat waar elk resultaat een grote impact heeft.

Voorspelling: Nederland wint met 2-1 van Polen!

Deze eerste wedstrijd op het EK 2024 toernooi belooft spanning en strijd vrijwel gegarandeerd met zich mee te gaan brengen. Hierbij zal de tactiek, teamvorm en individuele klasse van spelers zoals Lewandowski en de Nederlandse sterren voor de uitkomst bepalend zijn. Met Nederland’s recente vorm en historische overmacht in confrontaties tegen Polen, lijken zij gepositioneerd voor een overwinning. Uiteraard is een verrassing nooit uitgesloten in de dynamiek van het internationale voetbal en vooral meegenomen de allereerste strijd om de Europese titel.

Wij verwachten een spannende wedstrijd, met uiteindelijke uitslag 2-1 winst voor Nederland.


Laatste 5 ontmoetingen tussen Nederland en Polen

 • 22 september 2022, UEFA Nations League 2022-23
  Locatie: Stadion P.G.E. Narodowy, Warschau
  Uitslag: Nederland 2-0 Polen
  Nederland toonde tactische superioriteit en controleerde het spel op vreemd terrein.
 • 11 juni 2022, UEFA Nations League 2022-23
  Locatie: Stadion de Kuip, Rotterdam
  Uitslag: Nederland 2-2 Polen
  Een spannende wedstrijd waarbij beide teams sterk aanvielen, resulterend in een gelijkspel.
 • 18 november 2020, UEFA Nations League 2020-21
  Locatie: Stadion Śląski, Chorzów
  Uitslag: Nederland 2-1 Polen
  Nederland kwam van achteren om de winst te grijpen, wat hun mentale veerkracht toonde.
 • 4 september 2020, UEFA Nations League 2020-21
  Locatie: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
  Uitslag: Nederland 1-0 Polen
  Een strijd waar de sterke verdediging van beide kanten centraal stond, met Nederland als winnaar.
 • 1 juni 2016, Vriendschappelijke Wedstrijd
  Locatie: Stadion Energa, Gdańsk
  Uitslag: Nederland 2-1 Polen
  Nederland toonde hun kracht in een vriendschappelijke setting, met een overtuigende winst tegen Polen.

Vergelijking: Kansen Nederland vs Polen voor winnen EK toernooi

Het EK 2024 gaat natuurlijk allereerst om het zover mogelijk komen op het toernooi met als ultiem doel het halen van de finale en winnen van de felbegeerde prijs, de Europese titel. Maar hoe liggen de winkansen eigenlijk voor specifiek Nederland en Polen, en wat zeggen deze cijfers over de onderlinge sterkte tussen beide landen? Om dit helder te krijgen deden we een analyse bij de Nederlandse bookmakers.

Winkansen van Polen als EK 2024 winnaar bij bookmakers

Polen wordt gezien als een absolute outsider in het toernooi. De kans dat Polen het presteert om het EK 2024 te winnen zijn bijzonder laag te noemen als we kijken naar de statistieken bij de bookmakers. De gemiddelde quotering staat op een zeer hoge odds van 150.00. Interessant mocht je deze met een weddenschap winnen, maar zo’n hoge quotering betekent natuurlijk vooral dat een overwinning van Polen als zeer onwaarschijnlijk wordt beschouwd. Onder de 24 deelnemende teams, is Polen momenteel gerangschikt op de negentiende plaats.

Winkansen van Nederland als EK toernooiwinnaar bij bookmakers

Het Nederlands elftal heeft betere vooruitzichten vergeleken met Polen. Dit zegt op zichzelf al dat Nederland een stuk sterker als land wordt ingeschaald voor kanshebbers op de uiteindelijke winst. Hoewel Nederland niet tot de topfavorieten voor het winnen van het EK 2024 wordt gezien, staan ze wel sterk in de middenmoot. Nederland bevindt zich rond de zevende en achtste plek bij de bookmakers, samen met sterke teams als BelgiĂ« en ItaliĂ«. De odds voor Nederland om het toernooi te winnen variĂ«ren van 17.00 tot 17.50, wat aangeeft dat er een redelijke kans is op succes. Een opleving van Oranje het aankomende toernooi kan spelers dus flinke winst opleveren mocht het de mannen van Ronald Koeman Ă©cht lukken. Uiteraard kan slechts Ă©Ă©n land het aankomende EK 2024 winnen en is een voorspelling als deze altijd bijzonder lastig om te voorspellen.


De volgende weddenschappen en odds zijn o.a. beschikbaar voor de wedstrijd tussen Polen en Nederland op het EK 2024. Hierbij hebben we gekeken naar de traditionele weddenschap, namelijk 1Ă—2 in reguliere speeltijd, totaal aantal doelpunten, dubbele kans weddenschappen, BTTS (Both Teams To Score), en Draw No Bet.

Meer odds voor Nederland vs Polen:

1Ă—2 odds voor reguliere speeltijd:

 • Polen: 4.65
 • Gelijkspel: 3.75
 • Nederland: 1.70

Totaal aantal doelpunten en odds:

 • Meer dan 2.5 doelpunten: 1.96
 • Minder dan 2.5 doelpunten: 1.80

Dubbele kans weddenschappen en odds:

 • 1X (Polen wint of gelijkspel): 2.07
 • 12 (Polen of Nederland wint): 1.24
 • X2 (Gelijkspel of Nederland wint): 1.16

BTTS odds:

 • Ja: 1.89
 • Nee: 1.84

Draw No Bet:

 • Polen: 3.45
 • Nederland: 1.27

Bovenstaande odds geven je voor wedden op Nederland tegen Polen over meerdere weddenschappen inzicht in de verwachtingen van bookmakers over de uitkomst van de wedstrijd. Het kan helpen bij het maken van een overweging en soort weddenschap. Als je van plan bent om te wedden, vergeet dan niet om te gokken met verantwoordelijkheid en alleen met geld dat je je kunt veroorloven om te verliezen.

Voorspel mee dit toernooi!

Ben je benieuwd welke speler het meest gaat schitteren tijdens het EK 2024? Bij WeddenopEK.nl vind je alle nodige informatie over de te verwachten topscorers en de quoteringen die de bookmakers bieden. Onze site biedt regelmatig bijgewerkte odds, zodat je goed geĂŻnformeerd jouw weddenschappen kunt plaatsen op jouw favoriete speler.

Beste EK bookmakers
Verantwoord gokken

Line footer

Deze website is alleen toegankelijk voor personen van 24 jaar en ouder. Het delen van de inhoud met minderjarigen is niet toegestaan. Deze site bevat advertentielinks. Wij zijn niet gelieerd op enige wijze met UEFA of andere organisaties. Deze site dient als entertainment doeleinde en is zelf geen aanbieder van sportweddenschappen.


Copyright © 2024 · Powered by VGN

Advertenties inschakelen