PROMOTIE

Schokgolf in Groep D: Mbappé blessure brengt onzekerheid

Mbappe
Net in de week voordat het EK 2024 definitief van start zal gaan, is er een onverwachte wending, die de groepsfase van het EK 2024 zomaar eens op zijn kop kan zetten. Vandaag werd in de Franse media onthuld dat Kylian Mbappé zondagavond niet zal spelen in het oefenduel tussen Frankrijk en Canada. De Franse superster kampt met diverse fysieke klachten, waaronder rugproblemen en een kniekneuzing, zo meldt L’Équipe.

Verstoorde Voorbereidingen

Mbappé’s voorbereiding op het toernooi verloopt allesbehalve soepel. Hij heeft al twee trainingen gemist vanwege rugproblemen en nu gooit een kniekneuzing roet in het eten. Dit is een flinke tegenvaller voor Frankrijk, vooral omdat Mbappé in de eerdere oefenwedstrijd tegen Luxemburg schitterde met twee assists en een doelpunt in een 3-0 overwinning.

Grote Gevolgen voor Groep D

De afwezigheid van Mbappé kan verstrekkende gevolgen hebben voor Groep D, waar ook Nederland deel van uitmaakt. Op 21 juni staat de clash tussen Frankrijk en Nederland gepland, en deze blessure voegt een extra laag spanning toe aan deze cruciale wedstrijd. Voor de Nederlandse ploeg en andere teams in de poule is het essentieel om de situatie rondom Mbappé nauwlettend in de gaten te houden.

Vervanging en Vooruitzichten

Olivier Giroud zal Mbappé vervangen tijdens het oefenduel tegen Canada. Of Mbappé later in het toernooi volledig inzetbaar zal zijn, blijft onzeker. Frankrijk speelt na Canada nog tegen Oostenrijk op 17 juni en sluit de groepsfase af tegen Polen op 25 juni. De medische staf van Frankrijk en bondscoach Didier Deschamps hopen dat de rustperiode voldoende zal zijn om Mbappé weer volledig fit te krijgen, maar zekerheid hierover ontbreekt nog.

Cruciaal Moment voor Mbappé en Frankrijk

De blessure van Mbappé is een cruciaal moment dat zowel de Franse nationale ploeg als de andere teams in Groep D nauwlettend moeten volgen. Voor Nederland kan dit nieuws zowel kansen als uitdagingen bieden, afhankelijk van hoe de situatie zich verder ontwikkelt. De komende weken zullen bepalend zijn om te zien of Mbappé zijn belangrijke rol voor Frankrijk kan blijven vervullen. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates rondom het EK 2024 op WeddenopEK.nl. Volg ons gedurende het toernooi voor de laatste info en analyses voor het plaatsen van weddenschappen op het EK voetbal.

Beste EK bookmakers
Verantwoord gokken

Line footer

Deze website is alleen toegankelijk voor personen van 24 jaar en ouder. Het delen van de inhoud met minderjarigen is niet toegestaan. Deze site bevat advertentielinks. Wij zijn niet gelieerd op enige wijze met UEFA of andere organisaties. Deze site dient als entertainment doeleinde en is zelf geen aanbieder van sportweddenschappen.


Copyright © 2024 · Powered by VGN

Advertenties inschakelen