Oranje Treft Roemenië in Achtste Finales van EK 2024

Foto van wedstrijd met Nederlands Elftal speler

Nederland treft Roemenië in de achtste finales van het EK 2024. Dit werd duidelijk na de laatste speelronde van de groepsfase. Aanvankelijk leek het erop dat Nederland, na de verloren wedstrijd tegen Oostenrijk (2-3) en een derde plek in Groep D, een sterkere tegenstander zou ontmoeten. Dankzij een onverwachte uitslag in de laatste groepswedstrijden is het echter Roemenië geworden, die hun laatste wedstrijd met een 1-1 gelijkspel tegen Slowakije afsloten.

Hoe Nederland tegenstander Roemenië trof

Nederland moest rekenen op gunstige resultaten van Tsjechië of Georgië om een sterke tegenstander in de achtste finales te vermijden. Georgië hielp Nederland aanzienlijk door van Portugal te winnen. Deze overwinning betekende dat Oranje niet tegen Engeland, maar tegen Roemenië zou spelen.

Waarom niet Engeland?

Het leek erop dat Nederland het in de achtste finales tegen Engeland zou opnemen. Na als derde in de poule te zijn geëindigd, was Oranje verzekerd van een plek in de knock-outfase. Door de op dat moment doorgang makende andere nummers drie, werd Nederland aanvankelijk aan Engeland geloot.

Verloop van de loting

Alleen Georgië en Tsjechië konden nog roet in het eten gooien. Bij winst zouden zij als beste nummers drie uit Groep F Hongarije uit het toernooi knikkeren. Dit gebeurde ook, en de UEFA had vooraf bepaald dat Nederland tegen Roemenië zou spelen als de beste nummers drie uit de groepen C, D, E en F zouden komen.

Bookmakers verwachten winst voor Nederland

Voor deze wedstrijd is het interessant om te kijken naar de verwachtingen van de bookmakers. Wat denken de experts van beide landen en wie maakt volgens hen de meeste kans op een vervolg in het EK 2024?

Als we puur afgaan op de odds, dan lijken de bookmakers alle vertrouwen te hebben in een goede afloop voor Oranje. Het team van Koeman is met een quotering van 1.43 absoluut favoriet voor de 1×2 weddenschap op resultaat voor de wedstrijd tussen Roemenië en Nederland. Tegenstander Roemenië krijgt een 8.00 odds toebedeeld, wat aangeeft dat de bookmakers weinig vertrouwen hebben in een Roemeense overwinning. Het gelijkspel staat op 4.50.

Odds voor de Wedstrijd:

  • Roemenië: 8,00
  • Gelijkspel: 4,50
  • Nederland: 1,43

Herstelt Nederland zich na het verlies tegen Oostenrijk en krijgen de bookmakers gelijk? Of weet ook Roemenië, dat zich knap heeft weten te plaatsen voor de knock-out fase, het Nederlands Elftal te verrassen? Wat denk jij? Laat je voorspelling achter en zie of je gelijk hebt!

Wedden op Nederland – Roemenië?

Dankzij een onverwachte wending in de laatste groepswedstrijden, treft Nederland nu Roemenië in plaats van een sterkere tegenstander zoals Engeland. Dit biedt Oranje een gunstigere uitgangspositie in de achtste finales van het EK 2024. Is dit jouw moment om Oranje naar de overwinning te juichen? Mis niets van deze spannende wedstrijd en steun ons team naar de volgende ronde!

Blik op de odds voor Nederland – Roemenië:

In de aanloop naar de achtste finales van het EK 2024, waarin Nederland het opneemt tegen Roemenië, is het interessant om de verwachtingen van de bookmakers te bekijken. Daarom kijkt WeddenopEK.nl naar de bookmakers en welke quoteringen ze hebben klaargezet voor specifiek deze wedstrijd op het EK 2024 tussen Nederland en Roemenië.

Scoort zowel Nederland als Roemenië?

Ja (2,23) De kans dat beide teams scoren in de wedstrijd tussen Nederland en Roemenië wordt door de bookmakers iets lager ingeschat, maar de odds van 2,23 geven aan dat er toch een redelijke verwachting is dat beide ploegen het net zullen vinden. Nederland heeft een sterke aanval, maar Roemenië heeft bewezen veerkrachtig te zijn in hun groepswedstrijden. Fans die geloven in een open wedstrijd met kansen aan beide kanten, kunnen hier interessante winstkansen vinden.

Nee (1,58) De bookmakers achten het waarschijnlijker dat niet beide teams zullen scoren, zoals blijkt uit de odds van 1,58. Dit kan voortkomen uit de verwachting dat Nederland zijn defensieve kracht tegen een op papier zwakkere tegenstander zal benutten, of dat Roemenië moeite zal hebben om door de Nederlandse verdediging heen te breken. Voor degenen die vertrouwen hebben in een solide verdedigende prestatie van Oranje of een mogelijke clean sheet, biedt deze optie een veiliger weddenschap.

Wedden op aantal doelpunten met Nederland – Roemenië

Over/Under 0.5 Goals De verwachting dat er ten minste één doelpunt valt, wordt zeer hoog ingeschat met odds van 1,05 voor ‘Over’ en 8,00 voor ‘Under’. Dit weerspiegelt de algemene voorspelling dat het vrijwel zeker is dat er gescoord zal worden in deze wedstrijd, gezien de aanvallende capaciteiten van beide teams.

Over/Under 1.5 Goals Bij een voorspelling van meer dan 1,5 doelpunten in de wedstrijd liggen de odds op 1,30, wat aangeeft dat bookmakers dit een waarschijnlijke uitkomst vinden. De odds voor minder dan 1,5 doelpunten staan op 3,20, wat een aanzienlijk hogere uitbetaling biedt voor degenen die een zeer defensieve wedstrijd verwachten.

Over/Under 2.5 Goals Het aantal doelpunten in de wedstrijd wordt door de bookmakers gelijkmatiger verdeeld bij de grens van 2,5 doelpunten. Met ‘Over’ op 1,93 en ‘Under’ op 1,78, lijkt er een lichte voorkeur te zijn voor een wedstrijd met drie of meer doelpunten, maar het verschil is klein genoeg om beide mogelijkheden aantrekkelijk te maken afhankelijk van je voorspelling over de speelstijl van beide teams.

Over/Under 3.5 Goals Bij de grens van 3,5 doelpunten worden de odds interessanter. De verwachting van meer dan 3,5 doelpunten ligt op 3,30, wat een hoge uitbetaling biedt voor degenen die geloven in een zeer doelpuntrijke wedstrijd. Aan de andere kant biedt ‘Under’ met 1,29 een veiligere keuze voor een match met minder doelpunten.

Over/Under 4.5 Goals Voor degenen die een echt doelpuntenfestijn verwachten, staan de odds voor meer dan 4,5 doelpunten op 6,00, wat aanzienlijke winstkansen biedt. Echter, de odds van 1,09 voor minder dan 4,5 doelpunten suggereren dat de bookmakers hier een veel waarschijnlijke optie zien, wat te verwachten is gezien de gemiddelde doelpunten per wedstrijd in toernooien zoals het EK.

Beste EK bookmakers


Line footer

Deze website is alleen toegankelijk voor personen van 24 jaar en ouder. Het delen van de inhoud met minderjarigen is niet toegestaan. Deze site bevat advertentielinks. Wij zijn niet gelieerd op enige wijze met UEFA of andere organisaties. Deze site dient als entertainment doeleinde en is zelf geen aanbieder van sportweddenschappen.

Copyright © 2024 · Powered by VGN

Advertenties inschakelen