Nederland vs. Duitsland: Nipte nederlaag met ook perspectief voor EK 2024

Nederland vlag

Nadat het Nederlands Elftal de kritische zelfreflectie na de glorieuze 4-0 overwinning op Schotland tot zich had genomen, was de sfeer verrassend mild na de laatst gespeelde oefenwedstrijd tegen Duitsland, welke uiteindelijk eindigde in een nederlaag voor Oranje (2-1). Deze nipte nederlaag tegen de Duitse topploeg biedt echter wel perspectief voor het Nederlands elftal dat zich klaar moet zien te stomen voor het EK 2024 komende zomer.

Aanknopingspunten voor Koeman richting EK 2024

“We hebben genoeg aanknopingspunten gezien om mee te nemen naar de volgende interlandperiode in juni”, verklaart aanvoerder Virgil van Dijk. “Als je zo compact speelt, hard werkt en goed verdedigt, is het zuur dat je twee goals uit spelhervattingen tegen krijgt en hem uiteindelijk verliest.”

Man van de wedstrijd was Bart Verbruggen

De overeenstemming onder de Oranjespelers en bondscoach Ronald Koeman was unaniem: doelman Bart Verbruggen was aan Nederlandse zijde de uitblinker van de wedstrijd. Met zijn indrukwekkende reddingen hield de jonge keeper Oranje lange tijd in de strijd.

“Bart had echt meer verdiend vandaag, met alle reddingen die hij heeft gemaakt”, prees Van Dijk zijn teamgenoot direct na afloop op het veld. Dit sentiment werd gedeeld door Koeman, die zijn tevredenheid uitte over Verbruggen’s prestatie. “Ik ben zeer tevreden over Bart. Dat je een keeper hebt op zijn leeftijd die het niveau al goed aankan, misschien wel heel goed zelfs… Dat geeft plezier.”

Toekomst van Verbruggen

Of Verbruggen de eerste doelman van Oranje zal worden, blijft nog even onzeker. “Dat moeten we afwachten tot de zomer. Maar het liefst wil je wel naar een vaste eerste doelman toe, ja.”

Verbruggen’s reactie en ambities

Verbruggen zelf was tevreden met zijn eigen optreden, maar hoopt zijn momenten nog eens terug te kunnen zien voordat hij een definitief oordeel kan vellen. Over de curieuze tweede tegengoal zei hij: “Ik dacht echt dat ik hem had. Tegenwoordig hebben ze allemaal technologie dus ik dacht: het zal ook wel. Maar het scheelde in ieder geval echt niets.”

Gevraagd of hij de eerste keeper van Oranje is, antwoordde hij gevat: “Vandaag wel, ja.” Hij vervolgde: “Je speelt natuurlijk het liefst allebei de wedstrijden in deze interlandperiode, maar de bondscoach is duidelijk geweest. Ik moet nu gewoon hard werken en mezelf laten zien op trainingen en tijdens wedstrijden.”

Joey Veerman maakt eerste Interlandgoal

Een andere positieve noot was de eerste interlandgoal van Joey Veerman, wat voor hem een uniek moment betekende. “Je zit echt in een soort bubbel als je je eerste goal voor Nederland maakt. Normaal juich ik heel intens, maar nu was ik heel rustig. Ik was vooral blij van binnen, denk ik. Het was een moment om nooit meer te vergeten.”

Maar er is hoop…

Het verlies met deze 2-1 nipte nederlaag tegen Duitsland mag dan wel teleurstellend zijn, maar de vele positieve aspecten en elementen bieden gelukkig ook hoop voor de toekomst van het Nederlands elftal, waar het binnenkort alweer mag aantreden voor het EK 2024 eindtoernooi. Er is dus hoop voor het Nederlands Elftal en Koeman ziet genoeg aanknopingspunten en vooral ook goede dingen die hem kunnen helpen bij het misschien wel winnen van het Europese Kampioenschap 2024. Wanneer het toernooi begint vraag je je misschien nog af? Het EK voetbal zal v.a. 14 juni 2024 in Duitsland precies een maand het podium van Europees topvoetbal zijn, met de EK finale met de laatste twee overgebleven landen op 14 juli 2024. Op dat moment zal bekend zijn wie de titel van Europees Kampioen op zijn naam mag schrijven.

Beste EK bookmakers


Line footer

Deze website is alleen toegankelijk voor personen van 24 jaar en ouder. Het delen van de inhoud met minderjarigen is niet toegestaan. Deze site bevat advertentielinks. Wij zijn niet gelieerd op enige wijze met UEFA of andere organisaties. Deze site dient als entertainment doeleinde en is zelf geen aanbieder van sportweddenschappen.

Copyright © 2024 · Powered by VGN

Advertenties inschakelen