WeddenopEK.nl
Turkije

Turkije

Turkije op het EK 2024:

• Turkije neemt voor de zesde keer deel aan het UEFA Europees Kampioenschap en dit is de eerste keer dat ze zich voor drie opeenvolgende edities hebben gekwalificeerd. Hun beste prestatie was een halve finaleplaats in 2008.
  • Turkije heeft zes van hun laatste zeven wedstrijden op het EK verloren (W1). Ze hebben ook slechts één keer in hun laatste twaalf wedstrijden op het toernooi de nul gehouden, tijdens een 2-0 overwinning in de groepsfase tegen Tsjechië op het EK 2016.
  • Van de veertien doelpunten van Turkije op het EK zijn er elf gescoord in de tweede helft van de wedstrijden. Tien daarvan vielen in de tweede helft en het andere doelpunt werd gescoord door Semih Sentürk in de tweede helft van de verlenging tegen Kroatië in 2008. Dit was ook het laatste doelpunt ooit op het EK .
  • Hakan Çalhanoğlu was betrokken bij de meeste veelbelovende schotkansen van alle Turkse spelers tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2024 (47 kansen). Deze kansen genereerden samen een verwacht aantal doelpunten van gemiddeld 5,43. Dit betekent dat uit de schotenkansen waarbij Çalhanoğlu betrokken was, gemiddeld gezien ongeveer 5,43 doelpunten konden worden verwacht. Dit onderstreept de invloed en het potentieel van Çalhanoğlu om doelpunten te creëren voor het Turkse team tijdens het aankomende EK.
  • Vincenzo Montella wordt de eerste niet-Turkse hoofdcoach die de leiding neemt over Turkije op een groot internationaal toernooi sinds de Italiaan Sandro Puppo tijdens het FIFA Wereldkampioenschap van 1954.

Turkije zal op het EK 2024 streven naar een betere prestatie dan in voorgaande edities. Met een ervaren coach en gedreven spelers zullen ze proberen hun positie in de Europese top te versterken. Turkije wordt momenteel ingeschat op x.xx om het kampioenschap te winnen, waardoor ze een interessante optie zijn voor fans die graag gokken op het toernooi.

Placeholder Banner
Placeholder VG

Highlight option

Binnenkort vind u hier een brede uiteenzetting van informatie over het EK 2024 en weddenschappen plaatsen.