WeddenopEK.nl
Spanje

Spanje

Spanje op EK 2024:

  • Spanje neemt voor de twaalfde keer deel aan het UEFA Europees Kampioenschap. Ze hebben het toernooi drie keer gewonnen (1964, 2008, 2012), samen met Duitsland, wat een record is.
  • Met uitzondering van penaltyreeksen heeft Spanje slechts twee van hun laatste 22 EK-wedstrijden verloren (W13 D7). Deze nederlagen waren tegen Kroatië en Italië tijdens het EK 2016. Ze hebben zich in zes van de laatste zeven toernooien gekwalificeerd voor de knock-outfase, met als enige uitzondering het EK 2004.
  • Spanje heeft de laatste vijftig goals op het EK allemaal van binnen het strafschopgebied gescoord. Hun laatste doelpunt van buiten het strafschopgebied was de aanval van Raúl tegen Slovenië in de groepsfase van het EK 2000.
  • De laatste vijf knock-outwedstrijden van Spanje op grote toernooien (WK en EK gezamenlijk) gingen allemaal verlengingen in, waarvan er vier eindigden in penaltyreeksen en drie eliminaties tot gevolg hadden.
  • Alleen Cristiano Ronaldo (acht) en Antoine Griezmann (zeven) hebben tijdens de laatste twee UEFA Euro-toernooien meer doelpunten gescoord dan Álvaro Morata (zes).
  • Geen enkele Europese speler heeft in de laatste twee grote internationale toernooien meer assists geleverd dan Dani Olmo, met vier assists (drie op het EK van 2020 en één op het WK van 2022).
  • Luis de la Fuente zal de eerste Spaanse coach zijn sinds Javier Clemente (op het WK 1998) die het Spaanse nationale team leidt op een groot toernooi (Wereldbeker/EK), nadat hij tijdens zijn eigen spelers carrière nooit voor het nationale team is uitgekomen.

Spanje heeft een rijke geschiedenis van succes op het EK en zal streven naar een nieuwe overwinning op het EK 2024. Met een getalenteerde ploeg en een indrukwekkende staat van dienst hebben ze de potentie om ver te komen in het toernooi. Momenteel krijgt Spanje een quotering van 8.00 om het EK te winnen, wat hen tot een interessante keuze maakt voor mensen die willen gokken op een mogelijke kampioen.

Spanje strijd voor behoud status

Eens de kampioen van Europa, nu strijdend om hun status in het internationale voetbal vast te houden. Spanje toont continue indrukwekkende statistieken. Het team staat bovenaan met het hoogste gemiddelde balbezit van 67.6%, met Zwitserland (66.4%) en Denemarken (64.2%) respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Ondanks deze cijfers, is Spanje niet de nummer één favoriet voor de winst van het EK 2024. Desalniettemin is Spanje één van de best presterende landen en blijft het een geduchte tegenstander op dit toernooi.

Spanje dé nummer één in balbezit in EK kwalificatie

Met maar liefst 67.6% percentage balbezit, heeft Spanje het hoogste gemiddelde in balbezit, gevolgd door Zwitserland met 66.4% en Denemarken met 64.2%. Het Spaanse voetbal staat bekend om hun uitstekende balcontrole en passnauwkeurigheid. Hierdoor kunnen ze tegenstanders dwingen tot fouten en de wedstrijd domineren. Toch is Spanje niet de favoriet voor EK 2024, hoewel ze behoren tot de best presterende teams en landen toewerkend richting het eindtoernooi.

Spanje is derde als titelkandidaat bij bookmakers

Spanje krijgt bij de online bookmakers momenteel een derde positionering als topfavorieten voor het winnen van het EK 2024. In de top 3 moet Spanje momenteel nog Frankrijk en Engeland voor zich dulden. Een weddenschap op Spanje als winnaar van het EK is dus duidelijk geen ongebruikelijke keuze en de bookmakers zien dan ook duidelijk enorm potentieel voor Spanje als grote kanshebber op de titel voor het EK 2024.

Op WeddenopEK.nl vinden we dit natuurlijk interessant, aangezien wij vooral gericht zijn op het voorspellen van de winnaar en zo kunnen bepalen wie vermoedelijk het EK zal gaan winnen. Wordt het Spanje volgens jou die ervan doorgaat met de felbegeerde EK titel?

Spanje opent in Groep X op de tweede speeldag van het EK 2024 tegen Kroatië. Voor de eerste wedstrijd tussen Spanje – Kroatië wordt het Spaanse Elftal duidelijk als favoriet aangemerkt als we de bookmakers en odds analyseren.

Spanje heeft een hoog doelsaldo!

Opmerkelijk is dat Spanje met een gemiddelde van 2.70 doelpunten per wedstrijd een hoog doelsaldo heeft. Dit is consistent met het algemene gemiddelde van 2.88 doelpunten gescoord in de kwalificatiewedstrijden. Spanje is dan ook een team van goalgetters, die maar al te graag het net laten trillen.

Positie Land Balbezit Percentage
1 Spanje 67,6%
2 Zwitserland 66.4%
3 Denemarken 64.2%
* Cijfers zijn gebaseerd op kwalificatiewedstrijden voor EK 2024

Net zoals wij met onze redactie vurig bezig houden met alle statistieken en interessante feitjes rondom het EK voetbal, staan met ons miljoenen voetbalfans wereldwijd te popelen om te zien hoe de deelnemende landen en hoe het Spanje zal vergaan op het UEFA EURO 2024. :

Volg ons richting het EK 2024 en bekijk regelmatig WeddenopEK.nl voor de laatste spannende updates rondom het EK voetbal. Wij zullen de website namelijk toelopend en gedurende het hele toernooi van de meest interessante feitjes en data voorzien. Zo geniet jij volop van het EK en ben je goed voorbereid op het doen van voorspellingen en het daarbij eventueel plaatsen van een weddenschap!

Welk land treft Spanje als eerste in de groepsfase?

In de groepsfase van het EK 2024 zal Spanje als eerste Kroatië treffen op zaterdag 15 juni om 18:00 uur. Als we kijken bij de bookmakers en hun verwachtingen, zien we Spanje als favoriet voor de overwinning en worden de odds voor ‘winst Spanje’ met een quotering van gemiddeld 1.73 ingedeeld.

Spanje wint eerste groepswedstrijd van Kroatië – 1.73

Placeholder Banner
Placeholder VG

Highlight option

Binnenkort vind u hier een brede uiteenzetting van informatie over het EK 2024 en weddenschappen plaatsen.

Advertisement

Small ads

Coming soon!

Hier komt binnenkort nieuwe content voor Wedden op EK

Wedden op EURO 2024