WeddenopEK.nl
Servië

Servië

Servië op het EK 2024

Servië viert zijn debuut op het Europees Kampioenschap voetbal. Hoewel ze eerder hebben deelgenomen als onderdeel van Joegoslavië, nemen ze nu voor het eerst deel als een onafhankelijk land. Als Servië hebben ze indrukwekkende prestaties behaald en nu stellen ze hoge verwachtingen voor hun optreden op dit prestigieuze toernooi.

  • Historie als Joegoslavië: Voordat Servië als zelfstandig land deelnam aan het EK, onderscheidde Joegoslavië zich in het voetbal voor de regio. Ze werden tweede in 1960 en 1968, en bereikten de kwartfinales in 2000.
  • Opslag 2000: Op het EK van 2000 werd Joegoslavië de kwartfinalist. Ze leverden een hevige strijd, maar werden uiteindelijk verslagen door Nederland met een verlies van 6-1. Het was de enige wedstrijd op een EK waarin een team zes doelpunten tegen kreeg.
  • Topschutter Savo Milošević: Savo Milošević eindigde als topscorer op het EK van 2000, waar hij vijf doelpunten maakte, gelijk aan Patrick Kluivert. Dit aantal dodelijke treffers is slechts twee keer in één EK-editie overtroffen.
  • Sterke kwalificatie: Servië was het enige team in Groep G van de EK-kwalificaties dat zich wist te plaatsen en in alle acht wedstrijden wist te scoren, met in totaal 15 treffers. Buiten de play-offs hebben ze een indrukwekkende scoringsreeks sinds juni 2019, waarin ze in 22 opeenvolgende wedstrijden wisten te scoren.
  • Ervaren manager Dragan Stojković: Het Servische team staat onder leiding van Dragan Stojković, een ervaren trainer en voormalig voetballer. Hij heeft de meeste optredens van alle Servische spelers op Europese Kampioenschappen achter zijn naam staan, met zeven wedstrijden op de toernooien van 1984 en 2000 (als vertegenwoordiger van Joegoslavië). Stojković is ook de jongste en oudste speler die ooit voor Servië (als Joegoslavië / FR Joegoslavië) heeft gespeeld.
  • Servië is klaar om zijn ster te laten stralen op het EK, ondanks dat het hun debuut is als zelfstandig land. Ze hebben een indrukwekkende geschiedenis en assembleerden een getalenteerd team. Servië heeft zeker de potentie om indruk te maken en mogelijk verrassingen te veroorzaken op het toernooi.

Servië wordt door kenners gezien als een outsider op het Europees Kampioenschap voetbal. Met een 67.00 notering creëren ze toch een interessante mogelijkheid voor gokliefhebbers om in te zetten op hun prestaties. Als relatieve nieuwkomer hebben ze het potentieel om te verrassen en misschien zelfs verder te komen dan verwacht.

Placeholder Banner
Placeholder VG

Highlight option

Binnenkort vind u hier een brede uiteenzetting van informatie over het EK 2024 en weddenschappen plaatsen.

Advertisement

Small ads

Coming soon!

Hier komt binnenkort nieuwe content voor Wedden op EK

Wedden op EURO 2024