EK 2024 Verrassingen: Vijf Dark Horses die Kunnen Schitteren

Het EK 2024, dat van 14 juni t/m 14 juli in Duitsland plaatsvindt, belooft een spektakel te worden met 24 teams die strijden om de titel van Europees Kampioen. Naast de bekende voetbalgrootmachten zijn er teams die misschien niet als favoriet starten, maar toch de potentie hebben om te verrassen. Hieronder belichten we vijf landen die buiten de traditionele top 10 vallen, maar wel degelijk het in zich hebben om voor opschudding te zorgen tijdens het toernooi.

De Wonderbaarlijke Reis van Albanië

Albanië: Veerkracht en Ambitie

Albanië heeft zich voor de tweede keer gekwalificeerd en liet tijdens de kwalificatiewedstrijden zien over veerkracht en ambitie te beschikken. Hun historische overwinning op Roemenië in 2016 en een spannende 1-1 gelijkspel tegen Moldavië onderstrepen hun potentieel. Met uitdagende wedstrijden tegen Italië, Kroatië en Spanje in Groep B heeft Albanië de kans om te verrassen.

Albanië wint EK 2024 – 251.00

Oostenrijk: Consistentie en Klasse

Oostenrijk, dat zich voor de vierde keer op rij heeft gekwalificeerd, heeft zich onder leiding van Ralf Rangnick bewezen als een stabiele kracht in het Europese voetbal. Hun prestatie om de achtste finales te bereiken in 2020 toont aan dat ze klaar zijn voor de strijd in een groep met Frankrijk, de play-off winnaar A en Nederland.

Oostenrijk wint EK 2024 – 81.00

Zwitserland: Onverzettelijkheid op het Veld

Zwitserland heeft zich voor de vijfde keer in de laatste zes edities gekwalificeerd en hun prestaties zijn niet te onderschatten. Hun capaciteit om de kwartfinales te bereiken in 2020 bewijst dat ze tegen de beste kunnen concurreren.

Zwitserland wint EK 2024 – 67.00

Turkije: Onvoorspelbaar en Gedreven

Turkije, dat zich voor de derde opeenvolgende keer heeft gekwalificeerd, staat bekend om hun onvoorspelbare en gedreven speelstijl. Ondanks dat ze de groepsfase in hun laatste twee optredens niet overleefden, herinneren we ons allemaal hun memorabele reis naar de halve finales in 2008.

Turkijë wint EK 2024 – 51.00

Tsjechië: Voortbouwend op een Rijke Geschiedenis

Tsjechië, de winnaars van 1976, hebben een rijke geschiedenis in het toernooi en hebben zich voor de achtste keer op rij gekwalificeerd. Hun ambitie is om het succesverhaal in Duitsland voort te zetten, met groepswedstrijden tegen Portugal, Türkiye en de play-off winnaar C.

Tsjechië wint EK 2024 – 151.00

Hoge uitbetaling odds bij middenmoters

Een weddenschap plaatsen op één van deze middenmoters kan zeer lucratief zijn tijdens het EK voetbal bij de bookmakers. Met de focus van bookmakers voornamelijk op landen als Engeland en Frankrijk, liggen de odds voor deze underdogs aanzienlijk hoger. Dit betekent dat een succesvolle gok op één van deze teams kan resulteren in een aanzienlijke winst.

Elk van deze teams brengt zijn unieke kwaliteiten en verhalen mee naar het EK 2024, waardoor het toernooi niet alleen een strijd wordt tussen de gevestigde voetbalnaties, maar ook een podium biedt voor onverwachte helden om op te staan.