Analyse Spanje voor EK 2024

Spanje een brute krachtpatser

Eens de kampioen van Europa, nu strijdend om hun status in het internationale voetbal vast te houden. Spanje toont continue indrukwekkende statistieken. Het team staat bovenaan met het hoogste gemiddelde balbezit van 67.6%, met Zwitserland (66.4%) en Denemarken (64.2%) respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Ondanks deze cijfers, is Spanje niet de nummer één favoriet voor de winst van het EK 2024. Desalniettemin is Spanje één van de best presterende landen en blijft het een geduchte tegenstander op dit toernooi.

Spanje dé nummer één in balbezit in EK kwalificatie

Met maar liefst 67.6% percentage balbezit, heeft Spanje het hoogste gemiddelde in balbezit, gevolgd door Zwitserland met 66.4% en Denemarken met 64.2%. Het Spaanse voetbal staat bekend om hun uitstekende balcontrole en passnauwkeurigheid. Hierdoor kunnen ze tegenstanders dwingen tot fouten en de wedstrijd domineren. Toch is Spanje niet de favoriet voor EK 2024, hoewel ze behoren tot de best presterende teams en landen toewerkend richting het eindtoernooi.

Spanje is derde als titelkandidaat bij bookmakers

Spanje krijgt bij de online bookmakers momenteel een derde positionering als topfavorieten voor het winnen van het EK 2024. In de top 3 moet Spanje momenteel nog Frankrijk en Engeland voor zich dulden. Een weddenschap op Spanje als winnaar van het EK is dus duidelijk geen ongebruikelijke keuze en de bookmakers zien dan ook duidelijk enorm potentieel voor Spanje als grote kanshebber op de titel voor het EK 2024.

Op WeddenopEK.nl vinden we dit natuurlijk interessant, aangezien wij vooral gericht zijn op het voorspellen van de winnaar en zo kunnen bepalen wie vermoedelijk het EK zal gaan winnen. Wordt het Spanje volgens jou die ervan doorgaat met de felbegeerde EK titel?

Spanje opent in Groep X op de tweede speeldag van het EK 2024 tegen Kroatië. Voor de eerste wedstrijd tussen Spanje – Kroatië wordt het Spaanse Elftal duidelijk als favoriet aangemerkt als we de bookmakers en odds analyseren.

Spanje heeft een hoog doelsaldo!

Opmerkelijk is dat Spanje met een gemiddelde van 2.70 doelpunten per wedstrijd een hoog doelsaldo heeft. Dit is consistent met het algemene gemiddelde van 2.88 doelpunten gescoord in de kwalificatiewedstrijden. Spanje is dan ook een team van goalgetters, die maar al te graag het net laten trillen.

Positie Land Balbezit Percentage
1 Spanje 67,6%
2 Zwitserland 66.4%
3 Denemarken 64.2%
* Cijfers zijn gebaseerd op kwalificatiewedstrijden voor EK 2024

Net zoals wij met onze redactie vurig bezig houden met alle statistieken en interessante feitjes rondom het EK voetbal, staan met ons miljoenen voetbalfans wereldwijd te popelen om te zien hoe de deelnemende landen en hoe het Spanje zal vergaan op het UEFA EURO 2024. :

Volg ons richting het EK 2024 en bekijk regelmatig WeddenopEK.nl voor de laatste spannende updates rondom het EK voetbal. Wij zullen de website namelijk toelopend en gedurende het hele toernooi van de meest interessante feitjes en data voorzien. Zo geniet jij volop van het EK en ben je goed voorbereid op het doen van voorspellingen en het daarbij eventueel plaatsen van een weddenschap!